Pogoji poslovanja


Podatki o podjetju

Primitive d.o.o.
Kosovelova ulica 4C
3320 Velenje

Davčna številka: SI41688023

Matična številka: 7251378000

Email: serbus@veleyecity.com

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Več o varovanju osebnih podatkov najdete tukaj.

 

Pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino www.veleyecity.com (v nadaljevanju tudi spletna trgovina) upravlja podjetje Primitive d.o.o.
Kupca zavezujejo Pogoji poslovanja spletnega mesta www.veleyecity.com, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila opozorjen na Pogoje poslovanja spletnega mesta www.veleyecity.com in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Nakup, opravljen prek spletne trgovine, se šteje za nakup, opravljen skladno s predpisi, ki veljajo v Republiki Sloveniji.

 

REGISTRACIJA, PRIJAVA IN VRSTE UPORABNIKOV

Z vpisom v spletno trgovino www.veleyecity.com prek elektronske pošte in gesla postane obiskovalec www.veleyecity.com uporabnik, s potrjeno registracijo v spletno trgovino www.veleyecity.com pa obstoječi uporabnik www.veleyecity.com. Tako uporabnik kot obstoječi uporabnik www.veleyecity.com (v nadaljevanju tudi kupec, potrošnik) pridobi pravico do nakupa v spletni trgovini www.veleyecity.com.

Registracija je prvi vpis v bazo podatkov, v katero obiskovalec vpiše zahtevane podatke in s tem pridobi status uporabnika. Prijava pomeni, da so vsi potrebni podatki že vpisani v bazo in da uporabnik pred naslednjim nakupom vpiše le elektronski naslov in geslo, ki si ga je ob prvem vpisu v bazo podatkov izbral sam.
Uporabnik lahko kadar koli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenja z drugim. 

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

www.veleyecity.com se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

Podatke o podjetju www.veleyecity.com (ime in sedež podjetja, matična številka),
kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, spletni obrazec), bistvene lastnosti izdelkov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka, dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), pogoje dostave izdelkov (ter način in rok dostave), cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve ter rok veljavnosti tega podatka, način plačila in dostave ali izpolnitve ter rok veljavnosti tega podatka,
časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen), pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki za stike s kupci.

 

PONUDBA IZDELKOV

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Veleyecity ažurirajo in spreminja pogosto. Cena v spletni trgovini Veleyecity je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

 

NAROČILO

Naročanje v spletni trgovini www.veleyecity.com poteka v slovenskem jeziku prek interneta 24/7. Izdelke lahko naročate s seznama izdelkov v spletni trgovini.

Kupoprodajna pogodba med www.veleyecity.com in kupcem je v spletni trgovini sklenjena takoj, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.
Kupoprodajna pogodba (prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku www.veleyecity.com). Pogodba je sklenjena v slovenskem jeziku in je kupcu ob prijavi dostopna v spletni trgovini www.veleyecity.com.

 

NAČINI PLAČILA

V spletni trgovini www.veleyecity.com lahko izbirate med plačilom po povzetju in plačilom s kreditno kartico:
Plačilo po povzetju: Z gotovino ob prevzemu preko Pošte Slovenije. Stroški dostave znašajo 2 €. Dodatno vam ne zaračunamo nobenih stroškov, povezanih s prevzemom blaga (strošek odkupnine, transakcije itd.).
Plačilo s Paypal.

Plačilo s plačilno oz. kreditno kartico (Mastercard, Visa, American Express)

 

IZDAJA RAČUNA

Kupec račun prejme v paketu, skupaj z izdelki, ki jih je naročil pri ponudniku.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.
Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

 

CENE

Vse cene na www.veleyecity.com so v evrih in vsebujejo davek na dodano vrednost, razen če je izrecno zapisano drugače. Cene ne vključujejo stroškov poštnine. Ti so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.
Spletne cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini www.veleyecity.com. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen asortimana brez predhodnega obvestila.
Spletne cene veljajo za vse registrirane uporabnike www.veleyecity.com ali goste spletne trgovine.
Akcijske cene veljajo, kadar je pri posameznem izdelku spletna cena prečrtana. To pomeni, da je izdelek v akciji in da je izdelek v spletni trgovini www.veleyecity.com možno kupiti po akcijski ceni.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub prizadevanjem, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo wwww.veleyecity.com kupcu omogočil odstop od nakupa.

 

PLAČILNE IN KREDITNE KARTICE

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:
plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice, po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo www.veleyecity.com.

 

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi izdelkov, ki jih www.veleyecity.com nima na zalogi v lastnem skladišču, je www.veleyecity.com izključno vezan na dobavo s strani svojega dobavitelja in na čas, v katerem lahko dobavitelj dostavi izdelek do ponudnika. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo izdelkov. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči www.veleyecity.com, ki bo izdelek odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale izdelke iz naročila pa po izbiri kupca ali dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj www.veleyecity.com ne potrdi dobavljivosti naročenih izdelkov najpozneje do izteka dveh tednov od dneva oddaje naročila, lahko www.veleyecity.com naročilo kupca zavrne iz razloga, ker izdelek ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. www.veleyecity.com ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave izdelkov, ki jih www.veleyecity.com nima na zalogi v lastnem skladišču, razen če bi jo podjetje www.veleyecity.com ali oseba, za katero je podjetje odgovorno, povzročilo namenoma ali iz malomarnosti.
www.veleyecity.com v dogovorjenem roku izdelek pripravi in odpošlje ter o tem po elektronski pošti ali SMS sporočilu obvesti kupca. www.veleyecity.com v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrnejo v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrnejo v primeru pritožbe.
V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti po po e-mailu na naslov serbus@veleyecity.com. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

 

ODSTOP OD POGODBE

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelkov sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: serbus@veleyecity.com. Rok začne teči en dan po datumu prevzema izdelkov. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov. Izdelke je treba vrniti prodajalcu najpozneje v 14 dneh od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Če je kupec že začel uporabljati izdelek, odstop od pogodbe ni mogoč.
Kupec mora izdelke vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kjer je embalaža sestavni del izdelka, jo je prav tako treba priložiti, in sicer takšno, kot je bila v prvotnem stanju ob prejetju izdelka. 
Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek.
Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Prodajalec lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenih izdelkov ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je izdelke poslal nazaj.
V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeto blago vrne po pošti na naslov podjetja.
Pri vsakem vračilu je treba poleg izdelka predložiti tudi ustrezno popolno izpolnjen Obrazec za odstop od pogodbe ter kopijo računa.

 

REKLAMACIJA IN GARANCIJA

Vsaka pritožba in reklamacija bo obravnavana skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije glede izdelkov lahko sporočite na serbus@veleyecity.com ali na www.veleyecity.com.

 

STVARNA NAPAKA

Napaka je stvarna, kadar:

Izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Kupec, ki pravilno obvesti ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:
Odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

Primernost izdelka se preverja se z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem izdelku.
Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti podajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Obrazec za prijavo stvarne napake vam pošljemo po e-mailu.
Pravice kupca ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil ponudnika.
Pravico do uveljavljanja stvarne napake na izdelku natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.
Kupec je dolžan izdelek, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave, prevzeti. Kupcu bo izdelek, ki ga je poslal po pošti vrnjen na naslov za dostavo.
Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi izdelka iz obravnave ter ga pozove na prevzem izdelka. Kupec je dolžan izdelek prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.
Če kupec izdelka ne prevzame v navedenem roku, se izdelek izroči v hrambo prodajalcu.

 

NAČIN IN STROŠEK DOSTAVE, OBDELAVA NAROČILA TER DOBAVNI ROKI

www.veleyecity.com ima sklenjeno pogodbo za dostavo pošiljk na območju Slovenije s Pošto Slovenije, vendar si pridržujemo pravico, da izberemo drugo dostavno službo, če bomo s tem naročilo lahko izpolnili bolj učinkovito.
Izdelki, naročeni na www.veleyecity.com gredo na pot v najkrajšem možnem času, običajno še isti dan, če je naročen izdelek na zalogi. Pogodbeni partnerji večino paketov dostavijo naslednji delovni dan (če je izdelek na zalogi v našem skladišču) po obvestilu o odpremi, a najkasneje v roku 10 delovnih dni. Če vas ob dostavi ni na navedenem naslovu, lahko pošilko prevzamete v določeni poslovalnici Pošte Slovenije.
Ob kakršnih koli nepričakovanih zapletih ali zamudi pri vašem naročilu boste o tem prejeli obvestilo prek elektronske pošte, v katerem bo naveden predviden rok dostave naročila. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to sporočite in izdelek bomo odstranili iz naročila ali zamenjali z drugim. Zaradi različnih dobavljivosti izdelkov je naročilo lahko razdeljeno na več pošiljk, ki jih lahko odpremimo delno ali vse hkrati.
Za vse dodatne informacije nam pišite na serbus@veleyecity.com ali prek obrazca na spletnem mestu.

 

VARNOST, ZASEBNOST IN VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

V spletni trgovini www.veleyecity.com cenimo vašo zasebnost, zato vaše osebne podatke skrbno varujemo in se zavezujemo k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete na spletni strani pod rubriko Izjava o varstvu osebnih podatkov. Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

www.veleyecity.com se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da www.veleyecity.com včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Veleyecity kupca obvestila spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

 

PRITOŽBE IN SPORI

Veleyecity spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Veleyecity se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova serbus@veleyecity.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Veleyecity bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Veleyecity se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Veleyecity prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

 

KONČNE DOLOČBE

www.veleyecity.com si pridržuje pravico kadar koli spremeniti pogoje poslovanja. Veljavni pogoji poslovanja so objavljeni na spletni strani www.veleyecity.com

Ti pogoji poslovanja začnejo veljati 9. decembra 2019.